Czy mogę przyjmować środki antykoncepcyjne i hormony na żylaki? Jaki środek antykoncepcyjny lepiej jest stosować?

Obecnie istnieje wiele różnych środków antykoncepcyjnych, więc ryzyko niechcianej ciąży jest prawie zerowe. Jednak przy stosowaniu wielu środków antykoncepcyjnych i innych środków hormonalnych istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia żylaków.

Jaki wpływ na żylaki mają tabletki hormonalne i antykoncepcyjne?

W przypadku żylaków należy starannie wybierać leki. W przypadku środków antykoncepcyjnych większość z nich ma negatywny wpływ na stosowanie.

Wiele kobiet stosuje różne doustne środki antykoncepcyjne w leczeniu żylaków. Jest to niebezpieczne zjawisko, ponieważ mogą powodować pogorszenie żylaków. Za pomocą tabletek antykoncepcyjnych, kobieta zwiększa poziom hormonów w swoim ciele, co może pociągać za sobą ryzyko zakrzepów krwi w żyłach, co może później prowadzić do żylaków.

Leku antykoncepcyjnego "Jess" z żylakami nie należy przyjmować, ponieważ może to wpływać na naczynia. Podczas stosowania tych tabletek możliwe jest upośledzenie funkcjonowania naczyń krwionośnych, co spowoduje zarówno żylaki, jak i zakrzepicę żylną. Tabletki "OK" dla żylaków również nie powinny być brane. Powód jest identyczny z poprzednią wersją.

Żylaki - straszna "plaga XXI wieku". 57% pacjentów umiera w ciągu 10 lat od.

Drugaston to lek szeroko stosowany w zaburzeniach hormonalnych (brak progesterreronu w ciele kobiety). W przypadku żylaków stosowanie tego leku jest niepożądane, ponieważ może powodować występowanie zakrzepów krwi w żyłach.

Hormony z żylakami. Czego możesz się spodziewać?

Bez względu na to, jak lek jest przyjmowany, jeśli hormony są zawarte w jego składzie, prawdopodobieństwo wystąpienia tej dolegliwości jest wysokie. Wśród tych narzędzi jest wiele pigułek:

Ale są też leki, które nie są używane doustnie. Środki antykoncepcyjne pod nazwą "NovaRing" należą do tego typu. W przypadku żylaków ten środek antykoncepcyjny ma taki sam efekt jak tabletki, ponieważ zawiera hormony. Ogólnie rzecz biorąc, każdy lek zawierający hormony, niekorzystnie wpływa na organizm kobiety skłonnej do zakrzepicy i problemów z żyłami, ponieważ przyczynia się nie tylko do rozwoju żylaków, ale może również powodować pojawianie się skrzepów krwi.

Jakie środki antykoncepcyjne są możliwe w przypadku żylaków i problemów z żyłami?

Jak się okazało, hormonalne środki antykoncepcyjne (pigułki) na żylaki niekorzystnie wpływają na organizm kobiety. Ale czy naprawdę nie ma antykoncepcji, która mogłaby zagwarantować, że nie będzie żadnego wpływu na rozwój żylaków? Takie środki antykoncepcyjne istnieją.

Prezerwatywy nie mają wpływu na rozwój zakrzepicy lub żylaków kobiecych. Faktem jest, że stosowanie prezerwatyw uważa się za mechaniczne środki antykoncepcyjne. Dlatego hormony nie biorą udziału w ich stosowaniu. W związku z tym nie ma żadnych warunków wstępnych występowania zakrzepów krwi.

Żylaki i pigułki antykoncepcyjne mają niezaprzeczalny związek. Stosując antykoncepcję, kobieta zwiększa poziom hormonów w swoim ciele, co z kolei wpływa na krzepnięcie krwi, zwiększając ją. Im wyższe krzepnięcie - tym większe prawdopodobieństwo zakrzepów krwi i żylaków.

Środki antykoncepcyjne dla żylaków nie powinny być używane wszystkie. Jedyną możliwą do przyjęcia opcją dla kobiety, która cierpi na tę przypadłość, jest używanie prezerwatyw jako najpewniejszego środka antykoncepcyjnego.

Ksenia Strizhenko: "Jak pozbyłem się żylaków na nogach w ciągu 1 tygodnia? To niedrogie narzędzie działa cuda, to jest zwyczajne."

NovaRing z żylakami

Powiązane i zalecane pytania

1 odpowiedź

Wyszukaj na stronie

Co jeśli mam podobne, ale inne pytanie?

Jeśli nie znalazłeś potrzebnych informacji wśród odpowiedzi na to pytanie, lub Twój problem jest nieco inny od przedstawionego, spróbuj zadać dodatkowe pytanie na tej samej stronie, jeśli jest na głównym pytaniu. Możesz także zadać nowe pytanie, a po chwili nasi lekarze odpowiedzą. Jest bezpłatny. Możesz również wyszukać niezbędne informacje w podobnych pytaniach na tej stronie lub na stronie wyszukiwania w witrynie. Będziemy wdzięczni, jeśli polecisz nas swoim znajomym w sieciach społecznościowych.

Medportal 03online.com przeprowadza konsultacje medyczne w trybie korespondencji z lekarzami na stronie. Tutaj otrzymasz odpowiedzi od prawdziwych praktyków w swojej dziedzinie. Obecnie strona może otrzymać konsultację na 45 obszarach: alergolog, Wenerologii, gastroenterologii, hematologii i genetyki, ginekolog, homeopata, ginekologa dermatolog dziecięcy, neurolog dziecko, chirurgii dziecięcej, endokrynolog pediatryczny, dietetyk, immunologii, choroba zakaźna, kardiologia, kosmetologii, logopeda, Laura, mammolog, prawnik medyczny, narkolog, neuropatolog, neurochirurg, nefrolog, onkolog, onkolog, ortopeda, okulista, pediatra, chirurg plastyczny, proktolog, psychiatra, psycholog, pulmonolog, reumatolog, seksuolog-androlog, dentysta, urolog, farmaceuta, fitoterapeuta, flebolog, chirurg, endokrynolog.

Odpowiadamy na 95,62% pytań.

Żylaki i nowacja

Novaring. Recenzje

Wszystkich postów: 4012

07.03.2013, Marie
Witaj doktorze, mam 28 lat. 21 czerwca położyłem nowinę, po raz pierwszy, dziś po raz pierwszy przed USG, znalazłem pęknięcia na muszli! Czy to możliwe? I co robić? Konieczne może być zastąpienie pierścienia, a następnie nagle hormony są większe niż określone są uwalniane? A po menstruacji pozostało jasnobrązowe wyładowanie.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Marie, wszystko z tobą w porządku, pierścień działa. Więcej niż potrzebujesz, hormony nie będą się wyróżniać!)) Informacje o powodzie zwolnienia: //www.sikirina.tsi.ru/ok-faq-29.phtml

07.03.2013, Svetlana 50 lat
Witaj, doktorze! Wcześniej opisałem ci mój problem. teraz przesyłam wyniki testu: D-dimer-534 ng / ml; APTT-22 (s); protrombiny (według Quincka) 137%; INR-0,75; Fibrinogen - 3,3 g / l; Czas trombinowy - 11,9 sekundy; Antytrombina W-111%. Chciałem przeprowadzić tromboelastografię zgodnie z twoją rekomendacją, ale w naszym centrum medycznym nawet nie wiedzą o tym. kolejny ekstrakt ze skanowania dupleksowego naczyń prawej kończyny dolnej: wspólne, powierzchowne i głębokie tętnice udowe, zlokalizowane są tętnice podkolanowe i prawa grzbietowe. ściany tętnic nie są pogrubione, nie zagęszczone, nie ujawniają się formacje wewnątrzkomórkowe, tętnice są przejezdne. przepływ krwi na wszystkich poziomach głównego typu, wskaźniki prędkości w granicach normalnych. wniosek: utrzymuje się drożność głębokich żył prawej kończyny dolnej; niedokrwienna zakrzepica żyły odpiszczelowej z prawej strony na wysokości środkowej i górnej części nogi, zakrzepica węzłów żylnych na wysokości górnej i środkowej części nogi; choroba żylna prawej kończyny dolnej z układu MPV; hemodynamicznie istotna niedrożność przepływu krwi przez tętnice prawej n. nie ujawniono. lewa kończyna nie jest badana, ponieważ nie było potrzeby. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybyś mógł mi powiedzieć, czy muszę przestać używać Novo-Ringa i jakiego lekarza muszę skonsultować z takimi parametrami krwi. Mieszkam w regionie moskiewskim i nie mamy wąskich specjalistów.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Svetlana 50 lat, tak myślałem. D-dimer może rosnąć normalnie tylko u kobiet w ciąży, a u kobiet niebędących w ciąży natychmiast podejrzewamy zakrzepicę. Został odkryty. Czy flebolog widział protokół UZDG? Nie możesz brać preparatów estrogenowych, to jest niebezpieczne! novaring anuluj!

07.03.2013, Olesya
Witam, mam 37 lat, ostatnie 5 lat (z przerwami przez 3 miesiące) przyjmowałem Janine (torbiele pęcherzykowe, gruczolistość, ciężkie krwawienie miesiączkowe). Na ostatnim badaniu lekarz zdecydował o anulowaniu OK z powodu ostrego pogorszenia żylaków miednicy. Proponuje test Mirena (endometrioza), którego się obawiam. Czy mogę używać Novaring, jak rozumiem, zawartość hormonów w nim jest znacznie mniejsza? Dziękuję

    Evgeniya34 (konsultant):
    Olesya, przestań, a twoje skargi zmusiły lekarza, by odwołał Janine. Co tak przeraziło twojego lekarza w twojej miednicy? Novaring nie może dać ci kontroli nad cyklem, to mikrodozowanie

27.06.2013, Svetlana
50 lat. Dziękuję bardzo za odpowiedź. hemostasiolgram zupełnie nie. Kardiolog zalecił pewne testy ze względu na to, że cierpi na duszność i częste bicie serca. nie znalazła żadnej patologii w kardiologii, zaproponowała przeprowadzenie pewnych analiz. Nigdy nie było zakrzepu krwi. Żylaki długo się poruszały (praca osiadła), ale zakrzepowe zapalenie żył powstało z powodu urazu fizycznego (podczas ładowania, nagle usiadła na łydce). tata miał problemy z naczyniami krwionośnymi, może z zakrzepami krwi. Flebolog o Nova-Ringa powiedział, że hormony negatywnie wpływają na naczynia, ale sam muszę dokonać wyboru: czy użyć pierścienia, czy nie.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Swietłana, świetnie. Sami oznacza, że ​​należy dokonać wyboru. Flebolog więc po co iść do pracy. Następnie, bez zniesienia Novaring, należy całkowicie przejść hemostazyogram. Nie rozumiem powodu, dla którego ten wzrost liczby ddimerów. Możliwy błąd analizy.

28.06.2013, Svetlana
Eugene, dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc, sam nie rozumiałem flebologa, chociaż zgłosiłem się do bardzo poważnego ośrodka państwowego. Hemostasiolgram zostanie całkowicie wynajęty i, jeśli pozwolę, ponownie poproszę o radę, ponieważ Nie wiem do kogo zadzwonić, wszyscy eksperci twierdzą, że nie ma problemów wzdłuż ich linii, ale wyniki analizy i ultradźwięku pokazują coś przeciwnego.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Svetlana, tak, oczywiście. Konieczne jest całkowite podanie hemostazyogramu z tromboelastografią i USG żył kończyn dolnych. Oczekiwanie na wyniki.

27.06.2013, Elena
Witam, mam 23 lata, używam novaringu przez dłuższy czas, teraz zaczynam myśleć o ciąży. Po zaprzestaniu używania pierścienia po jakim czasie mogę zajść w ciążę? Mówi się, że po pigułkach organizm wraca do zdrowia w ciągu roku.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Elena, analfabeci kłamią. Możesz zaplanować ciążę natychmiast w pierwszym cyklu po odstawieniu leku (kryteria WHO). Nie ma potrzeby odpoczynku przed poczęciem, połączone środki antykoncepcyjne nie mają efektu kumulacyjnego i po 24-48 godzinach są całkowicie usunięte z ciała, nie pozostawiając po sobie śladu.

06.26.2013, Svetlana
Mam 50 lat. przez prawie 9 miesięcy Używam Nova-Ring. bardzo zadowolony. ale ostatnio pojawiły się problemy. W maju doszło do ostrego zakrzepowego zapalenia żył (wykonano USG żył), które udało mi się zamknąć. był konsultowany przez flebologa, który nie zalecał żadnego innego zabiegu poza gimnastyką. Ostatnio na brzusznym badaniu ultrasonograficznym wykryto mięśniak o grubości 13 mm (nie było to w grudniu). Nova-Ring ustawiony na zalecenie lekarza w celu uregulowania menstruacji, ponieważ zaczął błądzić cykl. Doradzić, co robić? czy przestać używać pierścienia (naprawdę nie chce). Badania krwi są normalne, z wyjątkiem D-dimerów - 654 ng / ml (norma wynosi do 286) i APTT - 23 s (Norma to 25,4-36.9). Naprawdę mam nadzieję na twoją opinię.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Svetlana, myoma zdecydowanie nie jest przeciwwskazaniem do używania pierścienia, ponadto Novaring powstrzyma wzrost węzła. Żylaki, zakrzepowe zapalenie żył nie są przeciwwskazaniem do stosowania leku Novaring, ale wskaźniki hemostazy wymagają bardziej dogłębnych badań. Czy przekazałeś całkowicie rozłożony hemostasolgram? Flebolog powiedział, że noszę Novaring? Jego opinia? Czy miałeś zakrzepicę? Czy twoi bliscy krewni (mama, tata)?

06.06.2013, Elizabeth
Dzień dobry!
Przełączyłem się z Novaringa na Jessa. Break nie zrobił. Tego samego dnia, kiedy wyjęła pierścionek, zaczęła pić pigułki. Kiedy powinna rozpocząć się miesiączka?

    Evgeniya34 (konsultant):
    Elizabeth, na końcu opakowania Jess na nieaktywnych tabletkach.

06.24.2013, Anya33
Dobry wieczór, Eugene. Nie ma sposobu na zrobienie bez twojej rady) Zaczęliśmy używać Novaring, już dwa tygodnie. Zauważyłem, że naczynia były widoczne pod kolanami, pojawił się nawet siniak i ogólnie naczynia bardziej przylegały do ​​ciała. Wiem, że żylaki nie są przeciwwskazane, ale mimo to może warto pić coś dla naczyń - na przykład Troxevasin? Lub zastosować zewnętrzny żel heparynowy? Pod każdym innym względem Novaring naprawdę to lubił, na razie nie ma innych obaw ani skarg.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Anya33, dobry wieczór. Tak żyła kobieta bez pierścienia w sobie i nie brała pod uwagę nóg. Włożyła mały pierścionek, przeczytała instrukcje i odeszła - albo siniak, albo wieniec, albo gwiazdka. Anyut, nie truj się z żadną flebotoniką, nie masz dla nich świadectwa. Jeśli masz dobry dopływ krwi do żył powierzchownych, nie jest to powód, aby coś traktować.

06.24.2013, Anya33
Yevhen, zrozumiałem, dziękuję))

Czy mogę przyjmować środki antykoncepcyjne i hormony na żylaki? Jaki środek antykoncepcyjny lepiej jest stosować?

Obecnie istnieje wiele różnych środków antykoncepcyjnych, więc ryzyko niechcianej ciąży jest prawie zerowe. Jednak przy stosowaniu wielu środków antykoncepcyjnych i innych środków hormonalnych istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia żylaków.

Jaki wpływ na żylaki mają tabletki hormonalne i antykoncepcyjne?

W przypadku żylaków należy starannie wybierać leki. W przypadku środków antykoncepcyjnych większość z nich ma negatywny wpływ na stosowanie.

Wiele kobiet stosuje różne doustne środki antykoncepcyjne w leczeniu żylaków. Jest to niebezpieczne zjawisko, ponieważ mogą powodować pogorszenie żylaków. Za pomocą tabletek antykoncepcyjnych, kobieta zwiększa poziom hormonów w swoim ciele, co może pociągać za sobą ryzyko zakrzepów krwi w żyłach, co może później prowadzić do żylaków.

Leku antykoncepcyjnego "Jess" z żylakami nie należy przyjmować, ponieważ może to wpływać na naczynia. Podczas stosowania tych tabletek możliwe jest upośledzenie funkcjonowania naczyń krwionośnych, co spowoduje zarówno żylaki, jak i zakrzepicę żylną. Tabletki "OK" dla żylaków również nie powinny być brane. Powód jest identyczny z poprzednią wersją.

Żylaki - straszna "plaga XXI wieku". 57% pacjentów umiera w ciągu 10 lat od.

Drugaston to lek szeroko stosowany w zaburzeniach hormonalnych (brak progesterreronu w ciele kobiety). W przypadku żylaków stosowanie tego leku jest niepożądane, ponieważ może powodować występowanie zakrzepów krwi w żyłach.

Hormony z żylakami. Czego możesz się spodziewać?

Bez względu na to, jak lek jest przyjmowany, jeśli hormony są zawarte w jego składzie, prawdopodobieństwo wystąpienia tej dolegliwości jest wysokie. Wśród tych narzędzi jest wiele pigułek:

Ale są też leki, które nie są używane doustnie. Środki antykoncepcyjne pod nazwą "NovaRing" należą do tego typu. W przypadku żylaków ten środek antykoncepcyjny ma taki sam efekt jak tabletki, ponieważ zawiera hormony. Ogólnie rzecz biorąc, każdy lek zawierający hormony, niekorzystnie wpływa na organizm kobiety skłonnej do zakrzepicy i problemów z żyłami, ponieważ przyczynia się nie tylko do rozwoju żylaków, ale może również powodować pojawianie się skrzepów krwi.

Jakie środki antykoncepcyjne są możliwe w przypadku żylaków i problemów z żyłami?

Jak się okazało, hormonalne środki antykoncepcyjne (pigułki) na żylaki niekorzystnie wpływają na organizm kobiety. Ale czy naprawdę nie ma antykoncepcji, która mogłaby zagwarantować, że nie będzie żadnego wpływu na rozwój żylaków? Takie środki antykoncepcyjne istnieją.

Prezerwatywy nie mają wpływu na rozwój zakrzepicy lub żylaków kobiecych. Faktem jest, że stosowanie prezerwatyw uważa się za mechaniczne środki antykoncepcyjne. Dlatego hormony nie biorą udziału w ich stosowaniu. W związku z tym nie ma żadnych warunków wstępnych występowania zakrzepów krwi.

Żylaki i pigułki antykoncepcyjne mają niezaprzeczalny związek. Stosując antykoncepcję, kobieta zwiększa poziom hormonów w swoim ciele, co z kolei wpływa na krzepnięcie krwi, zwiększając ją. Im wyższe krzepnięcie - tym większe prawdopodobieństwo zakrzepów krwi i żylaków.

Środki antykoncepcyjne dla żylaków nie powinny być używane wszystkie. Jedyną możliwą do przyjęcia opcją dla kobiety, która cierpi na tę przypadłość, jest używanie prezerwatyw jako najpewniejszego środka antykoncepcyjnego.

Ksenia Strizhenko: "Jak pozbyłem się żylaków na nogach w ciągu 1 tygodnia? To niedrogie narzędzie działa cuda, jest zwyczajne. "

Przegląd: Pierścionek pochwowy NovaRing jest niezawodną i wygodną metodą antykoncepcji.

Ta recenzja chcę poświęcić obrączce NovaRing. Myślałem o tym rodzaju antykoncepcji przez długi czas. Nie wątpiłem w niezawodność tej metody, ale tutaj metoda instalacji i ekstrakcji mnie zatrzymała.

Dlaczego zadzwonił do mnie NovaRing?

Po pierwsze, jest to antykoncepcja o niskiej dawce, dawki hormonów są nawet niższe niż w doustnych środkach antykoncepcyjnych z mikrodozą;

Po drugie, nie musisz codziennie brać tabletek;

Po trzecie, hormony natychmiast dostają się do krwi, podczas gdy nie ma pierwotnego przejścia przez przewód żołądkowo-jelitowy i wątrobę.

Rok temu zdecydowałem się na NovaRing. Pozostaje tylko przejść niezbędne testy i dowiedzieć się, czy pierścień pasuje do mnie. Aby to zrobić, konieczne było wykonanie USG miednicy, oddanie krwi na hormony i wykonanie standardowych badań z ginekologiem: rozmazów, kolposkopii i cytologii. Po otrzymaniu wyników testów otrzymałam skinienie do NovaRing.

Pierścionek sprzedawany jest w pudełku kartonowym, zawiera hermetycznie zapakowany pierścionek i szczegółowe instrukcje dotyczące używania NovaraRing.

Musisz zacząć używać pierścienia w 1-5 dniu cyklu. Pierścień pozostaje w środku 3 tygodnie, w 22 dniu cyklu zostaje usunięty. Przerwa trwa 7 dni, a 8 dnia zostaje wprowadzony nowy pierścień. Podczas tej przerwy występuje krwawienie z odstawienia.

Aby o tym nie zapomnieć, zaznaczam dni cyklu w moim kalendarzu. Pierścień jest zawsze wkładany i wyjmowany w tym samym dniu tygodnia, więc z czasem staje się nawykiem i nie ma problemów z zapomnieniem.

Kiedy zacząłem używać pierścienia NovaRing, nie miałem żadnych efektów ubocznych, ale po tygodniu zaczęło się plamienie, które trwało 2 tygodnie i zmieniło się w krwawienie z odstawienia. Po wprowadzeniu drugiego pierścienia wszystko wróciło do normy. Więcej pierścienia nie sprawiło mi żadnego dyskomfortu.

Pierścień jest zainstalowany dość prosto, musisz go zacisnąć palcami i wprowadzić go w najbardziej wygodnej dla ciebie pozycji. Mimo dość dużego rozmiaru, pierścień nie jest odczuwany w ogóle, zarówno w życiu codziennym, jak i podczas intymnej intymności. Jeśli jednak pierścień wywoła dyskomfort u jednego z partnerów, może zostać usunięty na czas bliskości. Bezpieczny czas na wyrwanie się pierścienia z organizmu wynosi 3 godziny, wtedy działanie antykoncepcyjne może się zmniejszyć.

Używam NovaRing już od roku. Co 6 miesięcy wykonuję USG w celu sprawdzenia pracy jajników i stanu macicy. W tym czasie nie wystąpiły żadne skutki uboczne. Waga, włosy, skóra, hormony, piersi pozostają normalne. Pierścionek całkowicie mi odpowiada i mogę go polecić jako skuteczną metodę antykoncepcji.

ALE! Przed użyciem pierścienia NovaRing należy skonsultować się z lekarzem i przeprowadzić niezbędne testy. Novairing to lek medyczny, który ma wiele przeciwwskazań i skutków ubocznych, więc należy go traktować poważnie.

Novaring na żylaki

Szczegółowy opis dla naszych czytelników: novaring na żylaki na miejscu żylaków, szczegółowo i ze zdjęciami.

  • Alena Selezneva

Psycholog, konsultant online. Specjalista od strony b17.ru

Bondarenko Tatyana Alekseevna

Psycholog, kandydat nauk psychologicznych. Specjalista od strony b17.ru

Sakharchuk Svetlana Aleksandrovna

Psycholog, Psycholog - Konsultant. Specjalista od strony b17.ru

Dmitrij Władimirowicz Nszedim

Psycholog, Medyczny psycholog kliniczny. Specjalista od strony b17.ru

Muratova Anna Eduardovna

Psycholog, konsultant internetowy. Specjalista od strony b17.ru

Tankova Oksana Vladimirovna

Psycholog, konsultant internetowy. Specjalista od strony b17.ru

Natalia Evgenievna Pokhodilova

Psycholog, konsultant Kinesiologist Online. Specjalista od strony b17.ru

Psycholog, konsultant. Specjalista od strony b17.ru

Irina Viktorovna Baranova

Psycholog. Specjalista od strony b17.ru

Psycholog, podejście egzystencjalne. Specjalista od strony b17.ru

Wysłano: 11 lutego 2015 o 09:42

Obecnie istnieje wiele różnych środków antykoncepcyjnych, więc ryzyko niechcianej ciąży jest prawie zerowe. Jednak przy stosowaniu wielu środków antykoncepcyjnych i innych środków hormonalnych istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia żylaków.

Jaki wpływ na żylaki mają tabletki hormonalne i antykoncepcyjne?

W przypadku żylaków należy starannie wybierać leki. W przypadku środków antykoncepcyjnych większość z nich ma negatywny wpływ na stosowanie.

Wiele kobiet stosuje różne doustne środki antykoncepcyjne w leczeniu żylaków. Jest to niebezpieczne zjawisko, ponieważ mogą powodować pogorszenie żylaków. Stosując tabletki antykoncepcyjne, kobieta zwiększa poziom hormonów

w twoim ciele, co może prowadzić do prawdopodobieństwa zakrzepów krwi w żyłach, które później mogą przekształcić się w żylaki.

Leku antykoncepcyjnego "Jess" z żylakami nie należy przyjmować, ponieważ może to wpływać na naczynia. Podczas stosowania tych tabletek możliwe jest upośledzenie funkcjonowania naczyń krwionośnych, co spowoduje zarówno żylaki, jak i zakrzepicę żylną. Tabletki "OK" dla żylaków również nie powinny być brane. Powód jest identyczny z poprzednią wersją.

Drugaston to lek szeroko stosowany w zaburzeniach hormonalnych (brak progesterreronu w ciele kobiety). W przypadku żylaków stosowanie tego leku jest niepożądane, ponieważ może powodować występowanie zakrzepów krwi w żyłach.

Hormony z żylakami. Czego możesz się spodziewać?

Bez względu na to, jak lek jest przyjmowany, jeśli hormony są zawarte w jego składzie, prawdopodobieństwo wystąpienia tej dolegliwości jest wysokie. Wśród tych narzędzi jest wiele pigułek:

Ale są też leki, które nie są używane doustnie. Środki antykoncepcyjne pod nazwą "NovaRing" należą do tego typu. W przypadku żylaków ten środek antykoncepcyjny ma taki sam efekt jak tabletki, ponieważ zawiera hormony. Ogólnie rzecz biorąc, każdy lek zawierający hormony, niekorzystnie wpływa na organizm kobiety skłonnej do zakrzepicy i problemów z żyłami, ponieważ przyczynia się nie tylko do rozwoju żylaków, ale może również powodować pojawianie się skrzepów krwi.

Jakie środki antykoncepcyjne są możliwe w przypadku żylaków i problemów z żyłami?

Jak się okazało, hormonalne środki antykoncepcyjne (pigułki) na żylaki niekorzystnie wpływają na organizm kobiety. Ale czy naprawdę nie ma antykoncepcji, która mogłaby zagwarantować, że nie będzie żadnego wpływu na rozwój żylaków? Takie środki antykoncepcyjne istnieją.

Prezerwatywy nie mają wpływu na rozwój zakrzepicy lub żylaków kobiecych. Faktem jest, że stosowanie prezerwatyw uważa się za mechaniczne środki antykoncepcyjne. Dlatego hormony nie biorą udziału w ich stosowaniu. W związku z tym nie ma żadnych warunków wstępnych występowania zakrzepów krwi.

Żylaki i pigułki antykoncepcyjne mają niezaprzeczalny związek. Stosując antykoncepcję, kobieta zwiększa poziom hormonów w swoim ciele, co z kolei wpływa na krzepnięcie krwi, zwiększając ją. Im wyższe krzepnięcie - tym większe prawdopodobieństwo zakrzepów krwi i żylaków.

Środki antykoncepcyjne dla żylaków nie powinny być używane wszystkie. Jedyną możliwą do przyjęcia opcją dla kobiety, która cierpi na tę przypadłość, jest używanie prezerwatyw jako najpewniejszego środka antykoncepcyjnego.

Interesujące materiały na ten temat!

Zaburzenia żylaków

Żylaki nie są zbyt niebezpieczną chorobą, jeśli zaczniesz na czas...

Jakie są niebezpieczne żylaki?

Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że żylaki nie stanowią żadnego zagrożenia,...

Zalecenia do czytania osobiście!

Zoya Petrovna - 30 października 2018 1:45

Rok temu zamieszkałem jako konsultant w modnym damskim sklepie odzieżowym. Bardzo lubię tę pracę, ponieważ dzięki mnie kobiety są przekształcane, zaczynają nowe życie, budują rodziny, po prostu cieszą się nowymi zakupami. Dopiero po roku tak entuzjastycznie uciekłem z nóg, służąc moim klientom, zacząłem czuć, że moje nogi zaczynają się męczyć. Ale dla mnie ubiór bez obcasów jest niemożliwy. W pracy pracownik powinien kupić żel Varius. Ufam jej, ale poszedłem na fora i przeczytałem opinie o nim. Uznałem, że to jest moje zbawienie. Wszystko potoczyło się dobrze. Po dwóch tygodniach stosowania środka przeciwłuszczycowego biegnę jak poprzednio. Ból minął, nogi nie bolą.

Oktyabrina Ivanova - 29 października 2018, 01:30

Wszyscy zwykle skarżą się na żylaki pojawiające się na nogach, a we mnie ta patologia pojawiła się na ramionach. Od łokci do rąk naczynia dosłownie zaczęły pełzać po skórze. Ten brzydki stan kończyn bardzo mnie irytował. Wydaje się, że nie ma bólu, ale obraz jest nieprzyjemny. Już myślałem o operacji, ale lekarz znajomy polecił żel Varius. Rano i wieczorem mocno smarowałem. Pierwsze wyniki nie przyszły natychmiast. Już rozpaczliwie próbowało dojść do siebie, ale kurs nie został przerwany. W rezultacie choroba ustąpiła. Obawiam się nawrotu, więc postanowiłem kupić żel w rezerwie: użyję go do zapobiegania.

Kristina - 05 września 2017 3:30

Zabrała Dianę i dostała się do szpitala z zakrzepłą krwią. Będzie zaplanowana operacja.

Olga - 30 lipca 2017 09:32

Więc co robić... I bez hormonów nie może w żaden sposób...... mam silne klimaks..Pyu Anzhelik..on chociaż prawie usunięte objawy moich strasznych sostoyaniya..i żył w oczach wspinać... jeden po drugim... pić codziennie leki rozrzedzenie i Detraleks.....ale moim zdaniem jest bezużyteczny... jak pomóc sobie.

Zina - 04 lipca 2017 10:46

W żadnych okolicznościach nie zalecam stosowania środków antykoncepcyjnych. Cóż, szczególnie w przypadku żylaków.

Angelina - 14 lutego 2017 13:22

Nie rób tego, zgadzam się z Verą.

Vera - 17 stycznia 2017 r., 15:33

Yana, nie rób tego. Wszystko dobrze jak na razie, a potem zobaczysz. Konsekwencje są bardzo nieprzyjemne, uwierz mi na słowo.

Jan - 13 stycznia 2017 roku 08:25

Akceptuję i wszystko jest dobrze

Zostaw opinię lub komentarz

HomeForumContraception (ochrona ciąży)

Wszystkich postów: 4012

Wszystkie strony z omówieniem tego tematu:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 25 25 27 28 29 30 31 33 33 35 35 37 38 39 40 42 42 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 77 77 79 80 80 82 83 85 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 95 97 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402

Towarzysze! Czy ktoś ma doświadczenie w obserwowaniu wpływu środków antykoncepcyjnych na stan twoich żył? Faktem jest, że miałem operację około 4 lata temu - usunęli żyłę z nogi, ponieważ były żylaki. Teraz chcę zacząć używać Nova Ring, a tam między przeciwwskazaniami jest żylna zakrzepica i jej czynniki. Nie wiem, co robić. Oczywiście podpisałem się z lekarzami, ale na razie niecierpliwie się dowiedziałem - może ktoś miał coś podobnego. Podziel się wrażeniami. Chcę zrozumieć, w jaki sposób te środki antykoncepcyjne i żylaki są niezgodne.
Natasha © (03/26/2010 12:03)

Oceń autora materiału.

Varices i około dwóch niezgodnych rzeczy. W twoim przypadku potrzebujesz alternatywy: helix, pharmatex, prezerwatywa, - dowolny środek niehormonalny.
Lada © (03/26/2010 12:03) Bezpośredni link

w twoim przypadku DOKŁADNIE wybrałbym coś innego, co piszą, że nawet dziedziczność jest złym powodem, aby nie używać hormonów, a ty już chorujesz, poszukać innej drogi
Locket © (03/26/2010 12:03) Bezpośredni link
do lekarza. Znam kobietę, która prawie nie stała się niepełnosprawna (palenie + OK). skrzeplina w tętnicy kręgowej...
think © (03/26/2010 12:03) Bezpośredni link
Nie mam trmb. Zakrzepowe zapalenie żył i żylaki to nie to samo, choć występują w tej samej sferze.
H © (03/26/2010 12:03) Bezpośredni link
Poza tym nie mówię o OK, ale o nowym dzwonku.
H © (03/26/2010 13:03) Bezpośredni link
Dobrze, pij, jeśli przekonałeś się tak mocno, że przeciwwskazania są napisane, choroba jest na twojej twarzy i nadal nie wierzysz
Locket © (03/26/2010 13:03) Bezpośredni link
))) Po pierwsze, choroby są różne, po drugie są leczone, a po trzecie, nie trzeba nic pić. Po czwarte, gdyby wszystko było tak jasne, nie byłoby wątpliwości. Interesują mnie nie tylko argumenty, ale przykłady z życia. Nie ma ich zbyt wielu.
H © (03/26/2010 13:03) Bezpośredni link
słuchaj czy potrzebujesz przykładów? Mam żylaki i zakrzepicę - widziałem środki antykoncepcyjne, stosowałem novaring, miałem skrzeplinę i umarłem. są przeciwwskazania - muszą być traktowane poważnie, to wszystko
Locket © (03/26/2010 13:03) Bezpośredni link
Potrzebuję FAKTÓW, przykładów, kiedy dana osoba ma te same czynniki. A ty po prostu chcesz uczyć moralności. Dlaczego? Nie będę komentować więcej - już wyjaśniłem cierpienie. co mnie interesuje, i niech wszyscy zostawiają sobie teksty i okrzyki dla siebie.
H © (03/26/2010 13:03) Bezpośredni link
Nowy pierścień zawiera również hormony. Chcesz podejmować ryzyko - podejmuj ryzyko. Mogę podać przykład tylko przy OK, mam siatkę kapilarną, naczynia są słabe, więc kiedy w porządku, wszystkie nogi miały małe siniaki. Tak szybko zniknęło pragnienie picia hormonów
LittleGirl © (03/26/2010 13:03) Bezpośredni link
Rozumiem. A jakich metod używasz, jeśli nie w tajemnicy?
Natasha © (03/26/2010 16:03) Bezpośredni link
Przeczytaj o nowości na swojej stronie i przeszukaj internet. Niewielu ludzi go używa. Używam. Żylak jest. Ale ryzyko ochrony powietrznej przez "środki ludowe" jest dla mnie gorsze niż mityczne konsekwencje. Flebolog zadał pytanie. Mówi, że to mniejsze ryzyko niż przy przyjmowaniu doustnym OK.
Effa © (03/26/2010 14:03) Bezpośredni link
Dziękuję Też znalazłem informację tutaj, że są tabletki progestagenowe. Mają tylko męża. hormon nie ma samicy, która stwarza ryzyko złego wpływu na żyły. Czy wypróbowałeś te tabletki? Niewygodnie jest oczywiście, że należy je przyjmować każdego dnia, ale chcę zaszkodzić mojemu zdrowiu na minimalnym poziomie, więc szukam opcji.
Natasha © (03/26/2010 16:03) Bezpośredni link

Nowowanie jest możliwe w przypadku żylaków.

Novaring. Recenzje

Wszystkich postów: 4012

05.02.2009, Julia
Używam Novaringa w czwartym miesiącu, naprawdę to lubię. Nie ma żadnych skutków ubocznych poza zmianą nastroju w ciągu trzech dni po rozpoczęciu używania nowego pierścienia. Teraz mój mąż i ja myślimy o dziecku. Kiedy powinieneś przestać używać pierścienia do zapłodnienia? Po prostu nie kupuj następnego pierścionka? Czy po nagłym odwołaniu Novaringa będą jakieś nieprzyjemne konsekwencje?

12/08/2010 Szczenię
Powiedz mi, proszę, czy mogę wziąć novaring na żylaki? Zostałem przepisany przez lekarza po wczesnym poronieniu

01/28/2009, Angel
Powinniśmy wyjąć pierścionek we wtorek o pierwszej. Wyjęła go w środę o piątej nad ranem. Kiedy teraz umieścić następujący pierścień? W najbliższy wtorek lub w następną środę?

02/18/2009, Daria
Używam Novaring od lutego. Do tej pory wszystko mi pasuje. Ale był jeden mały, ALE, nawet dwa: były zaparcia i trądzik. To trochę boli. Zobaczę, co stanie się w przyszłym miesiącu. ciało jest wciąż przebudowywane z pigułki na pierścień.

01/27/2009, Lydia
Kiedy szukałem informacji o Novaring, natknąłem się na to forum w Internecie (myślę, jak wielu). Tylko włosy stały na końcu - przestraszone! Zaczęła używać i robiła tylko to, czego oczekiwała od jakichkolwiek negatywnych konsekwencji i skutków ubocznych. i nie czekał! Teraz wróciłem tu tylko po to, by powiedzieć: dziewczyny, zrozum, wszystko jest indywidualne, co ci nie odpowiadało, może doskonale pasować do innych! NIE NANO przestraszyć dziewczyny, które chcą spróbować! Efekt psychologiczny jest bardzo silny! Przynajmniej tyle, żeby pryszcz wyszedł dokładnie tam, gdzie na niego czekasz. Zasadniczo nie piję pigułek! Novaring nie zostaje zabity przez przewód żołądkowo-jelitowy, nie śledzić czasu i zapomnieć o piciu pigułek. Osobiście, wszystko u mnie stało się jeszcze lepsze z seksem, ponieważ nie ma się czego obawiać, a ty możesz być w dowolnym miejscu i czasie, i nie spiesząc się, by szukać gumy! Mężczyzna czuje się go bardzo rzadko, ale wcale mu to nie przeszkadza, do tego stopnia, że ​​można go naprawdę dosięgnąć. Niech żyje zdrowy seks. Wewnątrz, nie czuję pierścienia, moja wieczna dysbakterioza minęła, nie przybieram na wadze, nie dostaję trądziku, moja klatka piersiowa nie boli, i nie wyskakuje nigdzie i nie jest stracona. Jeśli naprawdę trudno jest sobie wyobrazić, jak to możliwe.

01/27/2009, Irina
Wcale mi się to nie podobało, chodziłam z nim przez 4 dni i wyrzuciłam. Przede wszystkim jest wspaniale, że nie można uprawiać z nim seksu, tak jak przy użyciu tamponów. I wtedy irytującym pomysłem jest to, że wewnątrz ciała znajduje się jakiś obcy przedmiot, który wpływa na hormony i zakłóca normalne życie. Chociaż efekt antykoncepcyjny jest oczywisty - nie chciałam w ogóle seksu. Mąż tak powiedział - "Wyrzuć te bzdury". Żałuj tylko pieniędzy wydanych na taki bezużyteczny zakup.

02/10/2009, Tapa [email protected]
Nie wpływa na libido. Myślę, że to jest twoje osobiste psychologiczne odczucie. A tampony są najlepszym wynalazkiem ludzkości. Może powinieneś spróbować najmniejszego? Z aplikatorem?!

    11.02.2009, Irina
    Dziękuję Ale myślę, że to właściwie nie jest "moja" metoda antykoncepcji. Od pierwszego dnia nie czułem się komfortowo z tym pierścieniem, cały czas myślałem, jak go nie stracić, jeśli chodzi o intymne relacje z mężczyzną, obecność tego pierścienia również wywierała na mnie presję. Ale jeśli ktoś, tak jak zdecyduję się go usunąć przed upływem terminu, chcę cię ostrzec, że za 3-4 dni zaczną miesiączkować (przynajmniej miałem to, a nie tylko smużenie, reakcję na wycofanie leku, ale normalne miesięcznie, jak zwykle) i miesięcznie 2 razy w ciągu jednego miesiąca. - To za dużo, więc prawdopodobnie konieczne było ukończenie kursu zgodnie z oczekiwaniami. Ale nie chcę już tego używać.

01/18/2009, Fleur
Cześć Moja diagnoza: dysfunkcja jajników, jajnik policystyczny (oba zawierają wiele wtrętów płynowych), erozja szyjki macicy. Ostatnio wyleczył torbiel jajnika. Czy z tej diagnozy można korzystać z NovaRing? Mój lekarz zalecił mi to, mówiąc, że wpłynie to pozytywnie na moje choroby, czy to prawda? Czy przed użyciem muszę poddać się testom hormonalnym?

01/27/2009, dr Sikirina
NovaRing to najnowocześniejszy środek antykoncepcyjny. Analizy twoich hormonów nie muszą, ponieważ dawka hormonów w NovaRing jest zaprojektowana tylko dla receptorów macicy i jajników, a ta dawka jest mniejsza niż w jakimkolwiek, nawet mikrodozowaniu, tabletki OK i jedna dla wszystkich. Wraz z użyciem NovaRing, zażywaj Metformin (Siofor, Glucophage), 1 tabletkę, przed każdym posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja). Dawka - 500 mg Lek pomaga zmniejszyć masę ciała, eliminuje zwiększoną ilość insuliny, charakterystyczną dla policystycznych jajników, pomaga przywrócić owulację. Leczenie należy przeprowadzić w ciągu 6-8 miesięcy.

01/31/2009, Eugene
Novara i prawda mają bardzo pozytywny wpływ na jajniki. Miałem też dysfunkcje, po pół roku używania pierścienia wszystko wróciło do normy! Powodzenia!

01/17/2009, Maria
Czytam prawie wszystko, co jest zapisane w przypomnieniu. Zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że piszą głównie ci, którzy mają problemy, ale nie ci, którzy mają wszystko w porządku. Też używam Novaring przez trzeci miesiąc. Lekarz wyznaczył mnie po nieudanej pierwszej ciąży (poronienie we wczesnym okresie). Powiedziała, że ​​trzeba się zabezpieczyć za pomocą środków antykoncepcyjnych. Pytanie brzmi: czy istnieje taka potrzeba? ponieważ według analiz na tle hormonalnym i tak dalej, mam się dobrze, a generalnie nie mam żadnych szczególnych problemów, pomimo tego, co się stało. Lekarz nie może wyjaśnić, co się stało. nie widzi przyczyn. Ale od nowości jestem nawet wystarczająco gruby i szybki. Dlatego niepokoję się tym problemem. Chociaż jest BARDZO wygodny w użyciu.

01/18/2009, Juno
Miałem również poronienie we wczesnym terminie. Lekarze nie mogli powiedzieć, co się stało. Powiedzieli również, że należy stosować środki antykoncepcyjne. Ale mam problemy z moimi żyłami, więc nie piłem hormonów. Cykl miesiączkowy został przywrócony natychmiast po poronieniu i do tej pory nie występują miesięczne problemy. Przygotowuję się do następnej ciąży. Powodzenia dla siebie i dla ciebie! Zdecyduj sam, czy musisz dalej używać pierścienia.

01/17/2009, Melodia
Cześć Proszę mi powiedzieć, czy można używać pierścieni, jeśli były przechowywane przez około 6 miesięcy (lub więcej) w temperaturze pokojowej, bez naruszania integralności opakowania. Data wygaśnięcia do 2010 r. Dziękuję.

01.20.2009, Arisha
Gdybym był tobą, nie ryzykowałbym tego, ponieważ Instrukcje wskazują temperaturę przechowywania 2-8 ° C. Lepiej kup nowy pierścionek. W każdym razie jest to tańsze niż denerwowanie i, nie daj Boże, aborcja!

Opaska antykoncepcyjna Evra (Evra). Recenzje

Wszystkich postów: 1398

12.11.2012, Evgenia34
Oksana, nie, nie pomoże. Evra nie jest lekarstwem na antykoncepcję awaryjną.

09.11.2012, kali
Używam plastra przez drugi miesiąc, kiedy zmieniając plaster przykleiłem go nie na górze stawu barkowego, zgodnie z oczekiwaniami, ale tuż poniżej okazało się, że w połowie stawu barkowego. Powiedz mi, proszę, czy to nie jest krytyczne? czy lepiej jest go ponownie nakleić?

10.11.2012, Evgenia34
kali, nie ważne gdzie się przykleić, z wyjątkiem gruczołów mlecznych. Najważniejsze jest to, że chwyt skóry jest kompletny.

09.11.2012, kisalena
Witam, mam 22 lata, za sprawą COP urodziły bliźniaki, lekarz poradził mi na NovaRing, ale byłem zdezorientowany możliwością tworzenia pleśniawki (bo walczyłem z nią więcej niż jeden raz); recenzje, kto jest przeciwny, kto, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy prawidłowym użyciu plastra? I czy moje piersi wzrosną, jeśli podczas laktacji mam 3-4 rozmiary?

10.11.2012, Evgenia34
kisalena, nie ma antykoncepcji piersi. obrzmienie i tkliwość piersi jest zależnym od estrogenu efektem ubocznym w pierwszych 3-6 miesiącach przyjmowania jakiegokolwiek OK. Przechodzi niezależnie, leczenie nie jest wymagane.

Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest równe wskaźnikowi Pearla określonego w instrukcji leku. Instrukcja jest dostępna w Internecie.

11.11.2012, kisalena
Dzięki za odpowiedź!)) To było przerażające, aby znowu nosić ten ładunek, wielu ludzi pisze, że klatka piersiowa rośnie! Jeszcze jedno pytanie! Jeśli istniała torbiel jajnika, pękła, nie było żadnych chirurgicznych wpływów! Czy to możliwe? I znowu, co w tym przypadku jest lepsze, novaring czy evra?

09.11.2012, Nastya
Dzień dobry, mam 27 lat.
1. Czy mogę od razu uprawiać seks w pierwszym dniu zakładania plastra? (lub musisz poczekać na czas)
2. Czy cykl menstruacyjny zmienia się podczas używania łatki?
3. Jeśli poprawnie zrozumiałem czas używania łaty 3 tygodnie, a następnie przerwę (7 dni), to następuje cykl menstruacyjny? lub tydzień odpoczynku, a potem menstru.tsikl, od pierwszego dnia znowu zacznij przyklejać łatkę?
4. Wkleiłem plaster w poniedziałek o godzinie 9.00, a następnie w ciągu tygodnia powinienem również skleić w tym samym czasie, czy może kilka godzin później?
5. Czy jest szansa na przybieranie na wadze?
6. Jak długo mogę z niego korzystać? rok, dwa, 10 lat?

Dzięki za odpowiedzi.

10.11.2012, Evgenia34
Nastya,
1. może być wklejony w pierwszym dniu menstruacji.
2. znika. nie ma cyklu jako takiego, jego naśladownictwo polega na noszeniu łaty i jej siedmiodniowym anulowaniu.
3. Przez trzy tygodnie zakładaj bandaż, a następnie siedmiodniową przerwę na krwawienie miesiączkowe.
4.can
5. może zwiększyć apetyt, obserwować, co i ile jesz.
6. do 50-52 lat, przerwane planowaniem i porodem dzieci zgodnie ze standardami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) - przerwy w przyjmowaniu hormonalnych środków antykoncepcyjnych są potrzebne tylko do planowania ciąży. Co więcej, "święta" wymyślone przez ludzi tylko szkodzą zdrowiu i układowi hormonalnemu kobiety, kierując ciało w niekończącą się adaptację, albo by otrzymać GK albo ją anulować.

11.07.2012, Eugene
Cześć, mam 30 lat. Tynk zaczął korzystać z porady lekarza, aby przywrócić niewydolność hormonalną. Podręcznik jest napisany o ostrożnym używaniu żylaków. To tylko moja sprawa. Dwa dni temu utknęła trzecia łata i poczuła nieprzyjemny ciężar w nogach. Wieczorem pęcznieją nogi. Podczas snu dłonie zaczęły drętwieć. Powiedz mi, że to tymczasowe zjawisko związane z uzależnieniem od hormonu, czy też powinienem przestać używać tego leku?

08.11.2012, Evgenia34
Eugene, "ostrożność" nie oznacza, że ​​jest to niemożliwe. Żylaki nie są przeciwwskazaniem do stosowania hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Ból mięśni w pierwszych 2-3 miesiącach stosowania jakichkolwiek hormonalnych środków antykoncepcyjnych może być spowodowany zmianami w metabolizmie minerałów w organizmie.

Novaring. Recenzje

Wszystkich postów: 4012

07.03.2013, Marie
Witaj doktorze, mam 28 lat. 21 czerwca położyłem nowinę, po raz pierwszy, dziś po raz pierwszy przed USG, znalazłem pęknięcia na muszli! Czy to możliwe? I co robić? Konieczne może być zastąpienie pierścienia, a następnie nagle hormony są większe niż określone są uwalniane? A po menstruacji pozostało jasnobrązowe wyładowanie.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Marie, wszystko z tobą w porządku, pierścień działa. Więcej niż potrzebujesz, hormony nie będą się wyróżniać!)) Informacje o powodzie zwolnienia: http: //www.sikirina.tsi.ru/ok-faq-29.phtml

07.03.2013, Svetlana 50 lat
Witaj, doktorze! Wcześniej opisałem ci mój problem. teraz przesyłam wyniki testu: D-dimer-534 ng / ml; APTT-22 (s); protrombiny (według Quincka) 137%; INR-0,75; Fibrinogen - 3,3 g / l; Czas trombinowy - 11,9 sekundy; Antytrombina W-111%. Chciałem przeprowadzić tromboelastografię zgodnie z twoją rekomendacją, ale w naszym centrum medycznym nawet nie wiedzą o tym. kolejny ekstrakt ze skanowania dupleksowego naczyń prawej kończyny dolnej: wspólne, powierzchowne i głębokie tętnice udowe, zlokalizowane są tętnice podkolanowe i prawa grzbietowe. ściany tętnic nie są pogrubione, nie zagęszczone, nie ujawniają się formacje wewnątrzkomórkowe, tętnice są przejezdne. przepływ krwi na wszystkich poziomach głównego typu, wskaźniki prędkości w granicach normalnych. wniosek: utrzymuje się drożność głębokich żył prawej kończyny dolnej; niedokrwienna zakrzepica żyły odpiszczelowej z prawej strony na wysokości środkowej i górnej części nogi, zakrzepica węzłów żylnych na wysokości górnej i środkowej części nogi; choroba żylna prawej kończyny dolnej z układu MPV; hemodynamicznie istotna niedrożność przepływu krwi przez tętnice prawej n. nie ujawniono. lewa kończyna nie jest badana, ponieważ nie było potrzeby. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybyś mógł mi powiedzieć, czy muszę przestać używać Novo-Ringa i jakiego lekarza muszę skonsultować z takimi parametrami krwi. Mieszkam w regionie moskiewskim i nie mamy wąskich specjalistów.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Svetlana 50 lat, tak myślałem. D-dimer może rosnąć normalnie tylko u kobiet w ciąży, a u kobiet niebędących w ciąży natychmiast podejrzewamy zakrzepicę. Został odkryty. Czy flebolog widział protokół UZDG? Nie możesz brać preparatów estrogenowych, to jest niebezpieczne! novaring anuluj!

07.03.2013, Olesya
Witam, mam 37 lat, ostatnie 5 lat (z przerwami przez 3 miesiące) przyjmowałem Janine (torbiele pęcherzykowe, gruczolistość, ciężkie krwawienie miesiączkowe). Na ostatnim badaniu lekarz zdecydował o anulowaniu OK z powodu ostrego pogorszenia żylaków miednicy. Proponuje test Mirena (endometrioza), którego się obawiam. Czy mogę używać Novaring, jak rozumiem, zawartość hormonów w nim jest znacznie mniejsza? Dziękuję

    Evgeniya34 (konsultant):
    Olesya, przestań, a twoje skargi zmusiły lekarza, by odwołał Janine. Co tak przeraziło twojego lekarza w twojej miednicy? Novaring nie może dać ci kontroli nad cyklem, to mikrodozowanie

27.06.2013, Svetlana
50 lat. Dziękuję bardzo za odpowiedź. hemostasiolgram zupełnie nie. Kardiolog zalecił pewne testy ze względu na to, że cierpi na duszność i częste bicie serca. nie znalazła żadnej patologii w kardiologii, zaproponowała przeprowadzenie pewnych analiz. Nigdy nie było zakrzepu krwi. Żylaki długo się poruszały (praca osiadła), ale zakrzepowe zapalenie żył powstało z powodu urazu fizycznego (podczas ładowania, nagle usiadła na łydce). tata miał problemy z naczyniami krwionośnymi, może z zakrzepami krwi. Flebolog o Nova-Ringa powiedział, że hormony negatywnie wpływają na naczynia, ale sam muszę dokonać wyboru: czy użyć pierścienia, czy nie.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Swietłana, świetnie. Sami oznacza, że ​​należy dokonać wyboru. Flebolog więc po co iść do pracy. Następnie, bez zniesienia Novaring, należy całkowicie przejść hemostazyogram. Nie rozumiem powodu, dla którego ten wzrost liczby ddimerów. Możliwy błąd analizy.

28.06.2013, Svetlana
Eugene, dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc, sam nie rozumiałem flebologa, chociaż zgłosiłem się do bardzo poważnego ośrodka państwowego. Hemostasiolgram zostanie całkowicie wynajęty i, jeśli pozwolę, ponownie poproszę o radę, ponieważ Nie wiem do kogo zadzwonić, wszyscy eksperci twierdzą, że nie ma problemów wzdłuż ich linii, ale wyniki analizy i ultradźwięku pokazują coś przeciwnego.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Svetlana, tak, oczywiście. Konieczne jest całkowite podanie hemostazyogramu z tromboelastografią i USG żył kończyn dolnych. Oczekiwanie na wyniki.

27.06.2013, Elena
Witam, mam 23 lata, używam novaringu przez dłuższy czas, teraz zaczynam myśleć o ciąży. Po zaprzestaniu używania pierścienia po jakim czasie mogę zajść w ciążę? Mówi się, że po pigułkach organizm wraca do zdrowia w ciągu roku.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Elena, analfabeci kłamią. Możesz zaplanować ciążę natychmiast w pierwszym cyklu po odstawieniu leku (kryteria WHO). Nie ma potrzeby odpoczynku przed poczęciem, połączone środki antykoncepcyjne nie mają efektu kumulacyjnego i po 24-48 godzinach są całkowicie usunięte z ciała, nie pozostawiając po sobie śladu.

06.26.2013, Svetlana
Mam 50 lat. przez prawie 9 miesięcy Używam Nova-Ring. bardzo zadowolony. ale ostatnio pojawiły się problemy. W maju doszło do ostrego zakrzepowego zapalenia żył (wykonano USG żył), które udało mi się zamknąć. był konsultowany przez flebologa, który nie zalecał żadnego innego zabiegu poza gimnastyką. Ostatnio na brzusznym badaniu ultrasonograficznym wykryto mięśniak o grubości 13 mm (nie było to w grudniu). Nova-Ring ustawiony na zalecenie lekarza w celu uregulowania menstruacji, ponieważ zaczął błądzić cykl. Doradzić, co robić? czy przestać używać pierścienia (naprawdę nie chce). Badania krwi są normalne, z wyjątkiem D-dimerów - 654 ng / ml (norma wynosi do 286) i APTT - 23 s (Norma to 25,4-36.9). Naprawdę mam nadzieję na twoją opinię.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Svetlana, myoma zdecydowanie nie jest przeciwwskazaniem do używania pierścienia, ponadto Novaring powstrzyma wzrost węzła. Żylaki, zakrzepowe zapalenie żył nie są przeciwwskazaniem do stosowania leku Novaring, ale wskaźniki hemostazy wymagają bardziej dogłębnych badań. Czy przekazałeś całkowicie rozłożony hemostasolgram? Flebolog powiedział, że noszę Novaring? Jego opinia? Czy miałeś zakrzepicę? Czy twoi bliscy krewni (mama, tata)?

06.06.2013, Elizabeth
Dzień dobry!
Przełączyłem się z Novaringa na Jessa. Break nie zrobił. Tego samego dnia, kiedy wyjęła pierścionek, zaczęła pić pigułki. Kiedy powinna rozpocząć się miesiączka?

    Evgeniya34 (konsultant):
    Elizabeth, na końcu opakowania Jess na nieaktywnych tabletkach.

06.24.2013, Anya33
Dobry wieczór, Eugene. Nie ma sposobu na zrobienie bez twojej rady) Zaczęliśmy używać Novaring, już dwa tygodnie. Zauważyłem, że naczynia były widoczne pod kolanami, pojawił się nawet siniak i ogólnie naczynia bardziej przylegały do ​​ciała. Wiem, że żylaki nie są przeciwwskazane, ale mimo to może warto pić coś dla naczyń - na przykład Troxevasin? Lub zastosować zewnętrzny żel heparynowy? Pod każdym innym względem Novaring naprawdę to lubił, na razie nie ma innych obaw ani skarg.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Anya33, dobry wieczór. Tak żyła kobieta bez pierścienia w sobie i nie brała pod uwagę nóg. Włożyła mały pierścionek, przeczytała instrukcje i odeszła - albo siniak, albo wieniec, albo gwiazdka. Anyut, nie truj się z żadną flebotoniką, nie masz dla nich świadectwa. Jeśli masz dobry dopływ krwi do żył powierzchownych, nie jest to powód, aby coś traktować.

06.24.2013, Anya33
Yevhen, zrozumiałem, dziękuję))

Novaring. Recenzje

Wszystkich postów: 4012

01.21.2012, Alexey30
Lipiec, skontaktuj się ze swoim dermatologiem, on powie Ci dokładnie, jaki rodzaj wysypki jest i czy jest związany z novaringiem, Trudno określić, co jest z tobą trudne.

01.20.2012, Julia 27
Julia 27 lat. Proszę, powiedz mi!
Novaring używał po raz pierwszy. Włożyła pierścionek pierwszego dnia cyklu miesiączkowego i wszystko wydawało się w porządku aż do 11-ego dnia cyklu, a potem zaczęło się drażnienie, potem mniej więcej. I to trwa do dziś. Jak być w takiej sytuacji i czy to norma? W przeciwnym razie wszystko jest dobrze.
Z góry dzięki.

01.21.2012, Alexey30
Julia 27, twoja sytuacja jest całkowicie normalna przez pierwsze trzy miesiące używania pierścienia, nie potrzebujesz dodatkowej antykoncepcji.

01/20/2012, Olga
Olga, 18 lat. Czytam, że pierścień nie wpływa na krzepnięcie krwi. Chciałbym wiedzieć, czy możesz użyć pierścienia do żylaków.

01.21.2012, Alexey30
Olga, wszystkie hormonalne środki antykoncepcyjne zwiększają krzepliwość krwi, w tym novaryng.Wszystko OK można zażywać na żylaki, jeśli nie było zakrzepicy.

19 stycznia 2012 r., Tanya24
Witaj, droga Olga Iosifovna!
W artykule piszesz, że "hormony z Novairing nie obniżają poziomu testosteronu w tkankach, tak że pierścień nie zmniejsza libido i odczuć podczas orgazmu", ale w tym samym opisie Novaring, wśród efektów ubocznych jest "Od układu dokrewnego: obniżone libido"
Czy NovaRing może zmniejszyć libido, czy nie? Chciałbym znać odpowiedź, nie ma siły do ​​picia OK!
Dziękuję

01/20/2012, Alexey30
Tanya24, novaring może zmniejszyć libido, jak wszystko OK, dopóki nie spróbujesz, nie wiesz, przeczytaj ten wątek forum, są wiadomości od kobiet, które używały novaringu, że obniżyły swoje libido, a Olga iosifovna sikirina nie odwiedzała tego forum przez długi czas Najwyraźniej po prostu nie ma na to czasu, zamiast teraz konsultuje kobiety z eugenią34.

01/18/2012, Daria, 20 lat
Powiedz mi, proszę!
Instrukcja mówi, że w miarę możliwości, bez zmniejszania efektu antykoncepcyjnego, można nosić pierścionek przez 4 tygodnie. Pytanie - czy można go używać w ramach takiego schematu - 4 tygodnie noszenia, potem 7 dni przerwy, potem znowu 4 tygodnie i 7 dni przerwy.
I chciałbym wyjaśnić po raz setny, czy nie ma potrzeby dodatkowej ochrony podczas siedmiodniowej przerwy?

01/19/2012, Evgeniya34
Daria ma 20 lat, czasami możesz przedłużyć korzystanie z Novaring do 4 tygodni, ale nie powinieneś robić tego przez cały czas. Nie będziemy tu dręczyć subtelności endokrynologicznych, proponuję przyjąć moje słowo za to)). W medycynie zwyczajowo bierze się pod uwagę cykl księżycowy 21 + 7 = 28. A jeśli nosisz pierścionek przez 4 tygodnie, cykl będzie wynosił 28 + 7 = 35 dni. Spontaniczne rozładowanie lub krwawienie z przewlekłego zacznie się losowo W czasie przerwy siedmiodniowej, działanie antykoncepcyjne zostanie ZATRZYMANE.

18.01.2012, Daria18
W ten poniedziałek (01/12/12) usunięto pierścień, ale nie zaczął się miesiąc. Jeśli nie zaczną do poniedziałku, czy warto włożyć nowy pierścień, czy nie?

Novaring. Recenzje

Wszystkich postów: 4012

28 maja 2012 r., Alexander
Cześć, mam 29 lat, jakieś narodziny 6 lat temu Dwa miesiące nie były miesiączkowe, USG pokazało torbiele jajników, brało duphaston, potem od 7 lutego używała pierścienia novaring, po trzech miesiącach nie było już cyst i przestałem używać novaring 23 kwietnia, 24 kwietnia 28 były okresy miesięczne, potem 8.9,16,17 maja nie było chronione przez PA, mój zwykły cykl wynosi 32-35 dni, a tydzień przed comiesięczną skrzynią zawsze boli, nie ma w tej chwili żadnych znaków, a także nie ma miesięcznych okresów... test jest nadal ujemny, czy możesz mi powiedzieć, czy może być opóźnienie z powodu anulowania novaringu i jak wielkie jest to tnost zajść w ciążę, dodam, że mam zginanie macicy, aw odpowiednich zrostów lampowych.

28 maja 2012 r., Evgenia34
Aleksander, naruszenie cyklu po zniesieniu Novaring może być. Należy jednak pamiętać, że po odstąpieniu szanse na zajście w ciążę są kilkakrotnie wyższe.

27.05.2012, Katiusza
Mam 29 urodzeń dwa, po drugim porodzie minęło 10 miesięcy, pojawiły się pierwsze miesiączki i pojawiła się kwestia antykoncepcji. Po przeczytaniu wszystkiego o innych narkotykach w Internecie, natknąłem się na pierścień Novaring, chciałbym to wyjaśnić, czy mogę go użyć do żylaków?

27.05.2012, Evgenia34
Katiusza, żylaki nie są przeciwwskazaniem do przyjmowania złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych i stosowania pierścienia hormonalnego, plastra (zgodnie z normami WHO)

27.05.2012, Olga
Cześć, mam 35 lat, używam novaringu przez 8 miesięcy. Wyciągam pierścionek w niedzielę, okresy miesięczne rozpoczynają się we wtorek, tym razem miesiąc rozpoczął się tydzień wcześniej, w poniedziałek, i trwa już 7 dni, jasny czerwony, obfity, nie malejący, dzisiaj wyjąć pierścionek i okazuje się, że kolejny tydzień będzie miesięczny. Comiesięczne korzystanie rozpoczęło się 5 dni wcześniej. ale był skąpy lakoniczny absolutorium. wystarczy codziennie, a tutaj. może novaring mi nie pasuje - w tym miesiącu nie boli, tylko był bardzo silny stres, a co za tym idzie, atopowe wzmocnienie. zapalenie skóry nie miało zastosowania

27.05.2012, Evgenia34
Olga, to nie jest początek okresu, to przełomowe krwawienie. Tak się dzieje, być może naprawdę stresująca. Weź hemostatyczny dikinon lub Traneksam.

28.05.2012, Hope
Witam, mam 48 lat, lekarz prowadzący przepisał pierścień Ring Nova w celach leczniczych, ponieważ nie podoba jej się podszewka macicy podczas badania ultrasonograficznego. 2 razy wykonane RDV, ale oprócz fazy cyklu w analizie nic nie mówi. Trzynastego dnia po umieszczeniu pierścienia rozpoczęło się korzenie, a po 2 dniach było podkravlivat. Wróciłem do lekarza, przepisano mi picie transseksów przez 2-3 dni. Krew zatrzymała się, ale bardzo się rozmazywa błoto. Pierścień jest przypisany bez przerw na 4 miesiące, tj. 21 dni i natychmiast umieścić nowe i tak 4 kawałki. 31 maja na nosie trzeba włożyć nowy pierścień, ale przeszkadza mi kicz. Nie wiem, co zrobić. Proszę o pomoc.

27.05.2012, Irina
Dzień dobry! Mam na imię Irina. Mam 31 lat. W październiku 2011 r. Wystąpił apopleksja jajników, nie było operacji, a leczenie było zachowawcze. Od tego czasu używam pierścienia NovaRing już od 8 miesięcy. Bardzo boi się powtórzenia apopleksji. Powiedz mi proszę, na tle używania pierścienia, czy możliwe jest powtórzenie apopleksji jajników? Oprócz 7. przerwy, czy są przerwy w korzystaniu z pierścienia? Jak długo możesz to w ogóle wziąć? Życie seksualne Nie mieszkam, nie rodziłem. Nie poddawała się testom hormonalnym, ale zaczęła używać pierścienia zgodnie z zaleceniem lekarza Nie ma żadnych skutków ubocznych.
Z góry dziękuję! Irina.

27.05.2012, Evgenia34
Irina, nie lękaj się, kiedy aplikujesz torbę Novaringa po prostu się nie tworzy, a apopleksja ci nie grozi. Możesz zastosować Novaring tak bardzo, jak potrzebujesz. Przerwy w stosowaniu hormonalnych środków antykoncepcyjnych są potrzebne tylko do planowania ciąży (kryteria WHO)

26.05.2012, Natalia41
Mam małą mięśniaka. 4 miesiące używam Novaring. Brak efektów ubocznych. W 2-3 dniu 7-dniowej przerwy rozpoczyna się wypłata (co miesiąc). Mam pytanie: Miesięcznie zmieniłem wygląd. Pierwszego dnia zaczynają ciemnobrązowy kolor, a następnie kolejne dwa dni w zwykłym kolorze, ale w postaci jakichś płatków, cienkich warstw. Czy to normalne?